Inbjudan till ett digitalt SeniorNet-seminarium 3 december 2021

Lotta Mauritzson – Samordnare, Polisens nationella bedrägericentrum

Med alla braskande rubriker om nätbedrägerier och ID-kapningar är det lätt att bli skrämd, till och med så att man väljer att undvika den digitala världen för att inte bli utsatt för brott. Men det finns många smarta tips och råd som tillsammans med enkla och tillgängliga verktyg gör att du kan bli mycket tryggare och säkrare på nätet.

Lotta är expert på bedrägerier och hur dessa kan förebyggas. Hon delar med sig av sin kunskap som hjälper dig våga lite mer så att du kan ta del av de möjligheter som digitaliseringen erbjuder.

Kristofer von Beetzen, Produktchef, Freja eID

E-legitimering är ett av de bästa sätten att minska risken för ID-kapningar och bedrägerier på nätet. Trots det är det många som inte vågar använda en e-legitimation på grund av oro att göra fel eller att bli lurad att använda den på ett felaktigt sätt.

Kristofer berättar om hur Freja eID gör det enklare att vara digital med en e-legitimation som innehåller ett ID-skydd. En anhörig kan ha delad kontroll över e-legitimationen och det går också att stänga av valda tjänster från e-legitimering.

Tid: 3 december 2021 klockan 10 – 11.30, med en kort paus.

Plats: Digitalt via Zoom

Länk: https://zoom.us/j/4169763214

Värdar: Carl-Olof Strand, Angela Berglund, Eva Blommegård och Per Tegevi

Ingen anmälan. Du har länken här i inbjudan. Du kan koppla upp dig redan från klockan 09.30 den 3 december för att testa tekniken via dator, surfplatta eller smartphone.

Varmt välkommen

Angela, Birgitta, Carl-Olof och Mona SeniorNet Sweden

Kontakt för frågor: Carl-Olof Strand, carlolofstrand@gmail.com