Bli Medverkare i SeniorNet Sollentuna!

Sökes: Medverkare till SeniorNet Sollentuna!

Seniorer lär seniorer det Digitala Livet!

Kan du datorer, mobiler/surfplattor eller annat i det digitala livet?  

Tycker du att det är kul att få vara kreativ och hjälpa andra? Då kan detta vara något för dig! 

Vi söker seniorer till våra verksamheter. Din bakgrund kan vara från IT-världen, skolan, bild- och filmskapande, marknadsföring – kort sagt många olika bakgrunder. 

Vi erbjuder dig några olika roller eller kombinationer: 

  • Stötta andra seniorer med råd och hjälp kring användning av enheter eller olika digitala tjänster antingen på distans eller i vår lokal på Tors Backe i Tureberg genom vårt Internetcafé. 
  • Handleda andra seniorer i att utforska olika tjänster eller fördjupa sig i olika tjänster i det vi kallar tematräffar på ca 45 minuter till två timmar per gång. På distans eller i vår lokal på Tors Backe i Tureberg. 
  • Hjälpa till med att producera stödmaterial för inlärning av olika tjänster och områden. Materialet används på tematräffar, råd och hjälp i Internetcaféet eller på vår hemsida. Vi jobbar med text, bild och video. 

Arbetet är ideellt. 

Det är bra om du kan jobba med oss under en termin. 

En viktigt egenskap är att vara tålmodig då några av de seniorer du skall stötta gör sina första utflykter i den digitala världen. 

Vi är en grupp seniorer som arbetar tillsammans med att stötta andra seniorer att göra utflykter i den digitala världen. Vi gillar också att utforska nya områden. 

Vi ger dig den utbildning du behöver för de verktyg vi använder samt den pedagogik vi använder Handledarguiden Seniorer .  

Kontakta oss, styrelsen, på SeniorNet Sollentuna eller gör dina anmälan här nedan.

Det finns alla möjligheter att bidra.

Du är så välkommen.

Styrelsen för Seniornet Sollentuna

Gör din anmälan här!

    Bild Medverkare