Digital brevlåda

Digital brevlåda

Är en digital brevlåda något att ha?

Varför skall man ha en digital brevlåda? Är det inte bra med papper och att gå till dörren respektive brevlådan för att hämta posten? Skall allt vara i datorn nu för tiden?

En digital brevlåda är platsen för dig att ta emot post, information ifrån företag och myndigheter. Ett exempel är ifrån Skatteverket, likaså pensionsbolag. Andra viktiga företag är Kreditupplysningsbolag.

Om du har en digital brevlåda så får du din kopia av varje kreditupplysning som görs på dig senast dagen efter. Inte två till tre arbetsdagar för det fysiska meddelandet. Denna tidsskillnad är viktig för dig att kunna reagera på olovliga kreditupplysningar som tas i ditt namn ifall du råkat ut för en ID-Kapning.

Vad är då en digital brevlåda? Se denna video ifrån Kivra en leverantör av denna tjänst!

Ytterligare en fördel med en digital brevlåda är att du faktiskt får din post redan som en fil som du kan hantera enkelt och bekvämt i din dator, mobil, surfplatta och lagra säkert i din lagringstjänst på nätet. Och vill du ha en pappersvariant kan du skriva ut en.

Vill du veta mer eller fråga om råd? Kom då ner till oss på InternetCaféet så hjälper vid dig!

Ytterligare en tjänst man skall aktivera är ”Spärra obehörig adressändring” hos Skatteverket. När spärren är aktiverad godkänns bara adressändringar som görs med e-legitimation i Skatteverkets e-tjänster för Flyttanmälan eller Särskild postadress. Detta minskar risken för att någon använder dina personuppgifter för bedrägerier och id-kapning.

Senaste Råd & Hjälp poster

Källkritik på Internet

By |mars 21, 2022|Categories: Råd och hjälp|Tags: |

Källkritikens dag - Mars 13 Förra söndagen, den 13 mars, var det Källkritikens dag! Det är Internetkunskap (Internetstiftelsen), Källkritikbyrån och Utbildningsradion (UR) som kring denna dag visar upp ett antal ämnen kring källkritik [...]

Säkerhetskollen

By |april 19, 2021|Categories: Råd och hjälp|Tags: |

Var ett steg före cyberskurkarna! Håll dig uppdaterad på vad cyberskurkarna gör och ligg ett steg före! Säkerhetskollen, från Svenska Stöldskyddsföreningen, håller koll och informerar dig om vad du kan göra samt aktuella [...]

Loading

Av |2017-05-08T10:01:59+02:00maj 4, 2017|Råd och hjälp|0 kommentarer

Dela detta, välj plattform!

Om författaren:

Mikael Balte

Lämna en kommentar